Sint Maartenszee & omgeving

Rust, ruimte en natuur in Sint Maartenszee & omgeving!

Sint Maartenszee

Sint Maartenszee ligt in de kop van Noord-Holland. Het is een rustig badplaatsje gelegen tussen Camperduin,Petten en Callantsoog.Het heeft een prachtig breed schoon zandstrand en mooie duinen. Het natuurreservaat “Het Zwanenwater” en het eeuwenoude loofbos “Het Wildrijk” zijn dichtbij. In natuurreservaat Het Wildrijk bloeien in mei jaarlijks duizenden hyacinten.Natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen. U kunt heerlijk genieten van de frisse zeelucht en de rust.

Geen file’s naar het strand, niet eindeloos zoeken naar een parkeerplaats. Geen stampvolle stranden maar…gratis parkeren en rust en ruimte op het strand!

Strandopgang Petten aan Zee
Petten aan Zee

honden mee op vakantieHonden welkom

Vanuit uw vakantiehuisje kunt u de Noordzee horen ruizen achter de duinen. Een zomervakantie in Nederland of lekker uitwaaien op het strand? Sint Maartenszee is het hele jaar door een fantastische bestemming. Met z’n tweetjes, met vrienden of met het hele gezin. Of met u hond(en) want Sint Maartenszee is niet alleen heerlijk voor de mens maar ook diervriendelijk! Uw hond mag gewoon het hele jaar mee het strand op in Sint Maartenszee. En uiteraard zijn honden ook welkom in uw vakantiehuisjes..Lees hier verder…

 

Hollands landschap

De omgeving van Sint Maartenszee is populair bij natuurliefhebbers. Niet voor niets, want het landschap is prachtig en afwisselend. Om te wandelen en fietsen kunt u kiezen uit talloze paden door de duinen en bossen. Of maak een mooie tocht tussen de bloembollen en langs echte Hollandse watermolens.
In April en Mei is het een kleurenpracht aan bloemen.

Vanuit Sint Maartenszee kunt u ook leuke dagtrips maken. Naar Amsterdam bijvoorbeeld, een dagje Texel of dichtbij naar het mooie Schoorl en Callantsoog.

 

Blauwe vlag

Het strand van Sint Maartenszee is bekroond met de Blauwe Vlag, een internationaal keurmerk voor schone en veilige stranden. Maar Sint Maartenszee daagt u ook uit tot activiteit. Zo kunt u er prachtig surfen, kitesurfen, vliegeren, brandingvaren en ga zo maar door. Voor de kinderen is het altijd feest aan het strand. Een grote zandbak! Scheppen, zandtaartjesbakken, kuilen graven en enorme zandkastelen bouwen op het zand. Het kan allemaal! Ook als het weer iets minder is. Mogelijkheden genoeg.

Terrasje pakken

Zin in flaneren langs de terrassen op een mooie zomeravond? Dat kan in de nabijgelegen toeristische badplaats Callantsoog of het gezellige Schoorl, Bergen of het dichtstbijzijnde Schagen etc… Leuke winkeltjes, restaurantjes en terrassen.

Lagune

Sinds kort beschikt onze kust bij Camperduin zelfs over een heuse lagune! De lagune, aangelegd in opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en de Provincie Noord-Holland, is onderdeel van het kustversterkingsplan Kust op Kracht. Tussen Hargen en Petten is een breed strand opgespoten. Sinds de start van het opspuitwerk op het strand op 1 juli 2014 is er 30.000.000 kuub zand neergelegd en ruim 14 hectare helmgras geplant. Nederland heeft er met dit project 400 voetbalvelden nieuw land bij gekregen.

Nergens in Nederland is een lagune te vinden zoals bij Camperduin. De lagune staat door een geul in verbinding met zee. “Bij vloed kan vers water richting het meer stromen. Altijd een prima waterkwaliteit.De lagune is het enige meer in Nederland op een strand. Lekker om te zwemmen en pootje baden vooral in voor- en najaar en een unieke plek voor strandactiviteiten.

Idyllisch uitkijkhuisje

Een natte duinvallei bij Petten zorgt dat de natuur zich hier rustig kan ontwikkelen. Voor de recreant is er een enkel pad door de natte duinvallei, waardoor de natuur zo onverstoord mogelijk zijn gang kan gaan. In dit duinproject heeft een prachtig uitkijkhuisje een plaats gekregen. Het uitkijkhuisje staat aan zoet water en kijkt uit op de noordzee. Een prachtig idyllisch plekje!

Villa Holland -Petten uitkijkhuisje
Uitkijkhuisje natte duinvallei Petten aan Zee

 Zeehondjes spotten

Een deel van het nieuwe strand tussen Camperduin en Petten is al volop in gebruik. Zeehonden hebben het strand ontdekt om te rusten.

Strandhuisje

Een strandhuisje huren tijdens uw verblijf kan erg handig zijn. Geen gesleep met spullen en een “vaste” plek op het strand. U kunt een strandhuisje bijhuren bij het strandpaviljoen in Sint Maartenszee. Het strandhuisje heeft een zitbank, omkleedgordijn, parasol en twee ligbedden.

strandhuisje
Strandhuisje

 

Toeristische uitstapjes

Bekijk de allerleukste toeristische uitstapjes in de omgeving HIER