Omgeving

img1359110441_619

Rust, ruimte en natuur in Sint Maartenszee & omgeving!

IMG_0429Sint Maartenszee ligt in de kop van Noord-Holland. Het is een rustig badplaatsje gelegen tussen Camperduin,Petten en Callantsoog.Het heeft een prachtig breed schoon zandstrand en mooie duinen. Het natuurreservaat Het Zwanenwater en het eeuwenoude loofbos “HetWildrijk” dichtbij. In natuurreservaat Het Wildrijk bloeien in mei jaarlijks duizenden hyacinten.Natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers kunnen hier hun hart ophalen. U kunt heerlijk genieten van de frisse zeelucht en de rust.

Geen file’s naar het strand, niet eindeloos zoeken naar een parkeerplaats. Geen stampvolle stranden maar…gratis parkeren en rust en ruimte op het strand!

IMG_0735Honden welkom

Vanuit uw vakantiehuisje kunt u de Noordzee horen ruizen achter de duinen  Een zomervakantie in Nederland of lekker uitwaaien op het strand? Sint Maartenszee is het hele jaar door een fantastische bestemming. Met z’n tweetjes, met vrienden of met het hele gezin. Of met u hond(en) want Sint Maartenszee is niet alleen heerlijk voor de mens maar ook diervriendelijk! Uw hond mag gewoon het hele jaar mee het strand op in Sint Maartenszee.

De omgeving van Sint Maartenszee is populair bij natuurliefhebbers. Niet voor niets, want het landschap is prachtig en afwisselend. Om te wandelen en fietsen kunt u kiezen uit talloze paden door de duinen en bossen. Of maak een mooie tocht tussen de bloembollen en langs echte Hollandse watermolens.
In April en Mei is het een kleurenpracht aan bloemen.

Vanuit Sint Maartenszee kunt u ook leuke dagtrips maken. Naar Amsterdam bijvoorbeeld, een dagje Texel of dichtbij naar het mooie Schoorl en Callantsoog.

blauwe-vlagHet strand van Sint Maartenszee is bekroond met de Blauwe Vlag, een internationaal keurmerk voor schone en veilige stranden.

Maar Sint Maartenszee daagt u ook uit tot activiteit. Zo kunt u er prachtig surfen, kitesurfen, vliegeren, brandingvaren en ga zo maar door. Voor de kinderen is het altijd feest aan het strand. Een grote zandbak! Scheppen, zandtaartjesbakken, kuilen graven en enorme zandkastelen bouwen op het zand. Het kan allemaal! Ook als het weer iets minder is. Mogelijkheden genoeg.

images-33

Zin in flaneren langs de terrassen op een mooie zomeravond? Dat kan in de nabijgelegen toeristische badplaats Callantsoog of het gezellige Schoorl, Bergen etc… Leuke winkeltjes, restaurantjes en terrassen.

ansichtkaart

Lagune

Sinds kort beschikt onze kust bij Camperduin zelfs over een heuse lagune! De lagune, aangelegd in opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en de Provincie Noord-Holland, is onderdeel van het kustversterkingsplan Kust op Kracht. Tussen Hargen en Petten is een breed strand opgespoten. Sinds de start van het opspuitwerk op het strand op 1 juli 2014 is er 30.000.000 kuub zand neergelegd en ruim 14 hectare helmgras geplant. Nederland heeft er met dit project 400 voetbalvelden nieuw land bij gekregen.

16606864047_cc22495e7a_b

Nergens in Nederland is een lagune te vinden zoals bij Camperduin. De lagune staat door een geul in verbinding met zee. “Bij vloed kan vers water richting het meer stromen. Altijd een prima waterkwaliteit.De lagune is het enige meer in Nederland op een strand. Lekker om te zwemmen en pootje baden vooral in voor- en najaar en een unieke plek voor strandactiviteiten.

3512840
60 Lagune

Een natte duinvallei bij Petten zorgt dat de natuur zich hier rustig kan ontwikkelen. Voor de recreant is er een enkel pad door de natte duinvallei, waardoor de natuur zo onverstoord mogelijk zijn gang kan gaan. In dit duinproject heeft een prachtig uitkijkhuisje een plaats gekregen.

IMG_2822

Een deel van het nieuwe strand tussen Camperduin en Petten is al volop in gebruik. Zeehonden hebben het strand ontdekt om te rusten.

3303463
image7